معروفترین CMS های فروشگاه ساز

بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا (Content Management Systems - CMS) برای فروشگاه‌های آنلاین ممکن است به ویژگی‌ها، نیازها و سطح تجربه شما بستگی داشته باشد.

با رونق گرفتن فروشگاه‌های اینترنتی در سال‌های اخیر، CMS های فروشگاهی متنوعی نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است. بسیاری از صاحبان مشاغل و کسب‌وکارهای سنتی نیز به فکر راه‌اندازی وب سایت فروشگاهی برای فروش محصولات خود افتاده‌اند. با فروشگاه‌سازها می‌توانید خیلی سریع فروشگاه آنلاین خود را راه‌اندازی و مدیریت کنید. اما نکته مهم این است کدام فروشگاه‌ساز بهترین انتخاب برای ارائه محصولات و یا خدمات مورد نظر شماست.

پس اول خواسته‌ها و نیازهایتان را مشخص کنید. بدیهی است مقدار بودجه‌ای که برای طراحی سایت و راه‌اندازی آن در نظر دارید، تعداد محصولاتی که قرار است در فروشگاه آنلاین خود ارائه کنید و در کل انتظاراتی که از یک سیستم فروشگاه‌ساز دارید مولفه‌های مهمی برای انتخاب فروشگاه‌ساز مناسب شما خواهد بود. برای انتخاب CMS فروشگاهی مناسب با کسب‌وکارتان لازم است ویژگی‌های آنها را بررسی و سپس بهترین را انتخاب کنید. در ادامه ویژگی‌های یک فروشگاه‌ساز خوب را مرور می‌کنیم و به معرفی شش فروشگاه‌ساز محبوب در بین بهترین CMS های فروشگاه آنلاین می‌پردازیم.

امکاناتی که به طور پیش‌فرض در یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاه‌ساز ارائه می‌شود سطح مدیریت وب سایت را مشخص می‌کند. هر چقدر این امکانات بیشتر باشد کنترل و اداره امور سایت راحت‌تر خواهد بود. پشتیبانی فروشگاه‌ساز از انواع محصولات شامل فیزیکی و دیجیتال، تعداد و تنوع قالب‌ها از نظر کیفیت و زیبایی و سادگی کار کردن با پنل مدیریت از دیگر ویژگی‌های موثر CMS فروشگاهی محسوب می‌شود. فروشگاه‎ساز باید برای موتورهای جست‌وجو بهینه شده باشد تا در گوگل رتبه خوبی داشته باشد و برای کاربران نمایش داده شود؛ تولید و مدیریت محتوا در آن امکان‌پذیر باشد؛ تعداد زیاد و متنوعی افزونه‌ در اختیار شما قرار دهد؛ دارای پشتیبانی باشد تا به سوال‌هایتان پاسخ گوید و مشکلات احتمالی را برطرف کند؛ و قابلیت همگام‌سازی با ابزارهای اینترنتی دیگر همچون گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول را داشته باشد. قطعا موارد دیگری می‌توان به این فهرست افزود ولی به مهم‌ترین آنها اشاره شد.

ووکامرس (Woocommerce)

woocommerce

woocommerce

ووکامرس افزونه‌ای قدرتمند و پرطرفدار در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که در میان کاربران محبوبیت ویژه‌ای دارد. این افزونه فروشگاهی از امکانات حرفه‌ای و قابلیت‌های فراوانی برای راه‌اندازی و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی برخوردار است. ووکامرس فروشگاه آنلاین شما را به یک وب سایت کاملا کاربردی با مدیریت موجودی و صفحات محصول تبدیل می‌کند. با ووکامرس می‌توان فروشگاه اینترنتی با هر نوع فعالیت و فروش انواع محصولات فیزیکی و دیجیتالی ایجاد کرد. این افزونه کنترل تمام اطلاعات فروشگاه، پشتیبانی در حالت نسخه موبایل و… را در اختیار شما قرار می‌دهد. محیط ووکامرس طراحی زیبایی دارد و کاربرپسند است. افراد مبتدی هم بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی می‌توانند با این افزونه فروشگاه اینترنتی جذاب و کاربردی ایجاد کنند.

با ووکامرس می‌توانید انواع محصولات اعم از محصولات فیزیکی، مجازی، خدماتی و فایل‌های دانلودی را در فروشگاه اینترنتی خود بفروشید. این افزونه به شما کمک می‌کند تعداد بی‌شمار صفحه محصول به همراه اطلاعات متنی و تصاویر برای وب سایت خود بسازید.

 

 ووکامرس امکان استفاده از افزونه‌های متعددی را برای اضافه‌کردن امکانات به سایت فروشگاهی شما فراهم می‌کند. یک فروشگاه اینترنتی خوب نیاز به امکانات بسیاری دارد. با ووکامرس می‌توان همه امکانات مورد نیاز را به وب سایت افزود. این افزونه‌ها به جز در مواردی خاص و پیشرفته رایگان و در دسترس هستند. ووکامرس نیز مانند وردپرس از قالب‌های متنوعی برخوردار است که می‌توان با توجه به نوع فروشگاه اینترنتی آن را انتخاب کرد.

توسعه‌دهندگان این افزونه که جزیی از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است مدام در حال ارتقا و به‌روزرسانی آن هستند و به سوالات کاربران پاسخ می‌دهند و اشکالات احتمالی را برطرف می‌کنند. از دیگر ویژگی‌های ووکامرس می‌توان این موارد را یادآوری کرد: شخصی‌سازی موقعیت فروشگاه، افزودن دسته‌ها، برچسب‌ها و ویژگی‌های محصول، ذخیره‌سازی و فیلترکردن محصولات، نمایش امکان نرخ‌دهی و امتیازدهی به محصولات و… معایبی مانند وجود ضعف در بحث سئو و بهینه‌سازی، امنیت پایین، سرعت کم و به‌روزرسانی‌های مکرر برای فروشگاه‌ساز ووکامرس ذکر شده است.

نصب این افزونه بسیار آسان است اما برای دستیابی به نتیجه بهتر نیاز با آشنایی بیشتری با آن موردنیاز است که به راحتی و در بسیاری از سایت‌ها به صورت رایگان قابل دسترس است.

 

مجنتو (Magento)

magento

magento

یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های تجاری منبع باز در جهان مجنتو است. فروشگاه‌های اینترنتی بسیاری در سراسر دنیا مجنتو را برای راه‌اندازی وب سایت خود انتخاب کرده‌اند. این فروشگاه‌ساز حرفه‌ای با فریم ورک zend و mysql پیاده‌سازی شده است. افزونه و ماژول‌های بسیاری برای مجنتو ارائه شده که باعث توسعه وب سایت شما خواهد شد. مجنتو برخلاف ووکامرس که تنها یک افزونه است، به طور اختصاصی برای راه‌اندازی فروشگاه ایجاد شده است و با این ویژگی شما را قادر می‌سازد تعداد زیادی از کاربران و سفارشات را مدیریت کنید. در مجنتو به طور پیش فرض امکان ساخت صفحه برای انواع محصولات ساده، محصولات با سایز و رنگ مختلف، خدماتی و دانلودی فراهم شده است.

مدیریت کاتالوگ در فروشگاهی که طیف وسیعی از محصولات را دربردارد، از اهمیت بسزایی برخوردار است. مجنتو از انواع محصولات شما شامل محصولات فیزیکی، دیجیتال، لوازم جانبی، محصولات مجازی و… پشتیبانی می‌کند. این فروشگاه‌ساز به طور پیش فرض براساس اصول سئو طراحی و اجرا شده است و دارای امکاناتی نظیر گوگل آنالیتیک، ساخت نقشه، سایت xml و… است.

از دیگر امکانات مجنتو می‌توان به این موارد اشاره کرد: منبع باز بودن، انعطاف‌پذیری بالا، چندزبانه بودن، وجود توسعه‌دهندگان و پشتیبانی جامع از کاربران، مختص فروشگاه اینترنتی بودن، مقیاس‌پذیری بالا و عملکرد اجرایی بالا.

با مجنتو کاربر می‌تواند به راحتی فرآیند پرداخت، پیگیری سفارشات، مدیریت کاتالوگ‌ها و محاسبه هزینه سفارش و ارسال آنها را انجام دهد. نگران نحوه کار با مجنتو نباشید. آموزش‌های رایگان این فروشگاه‌ساز حرفه‌ای به راحتی قابل دسترس است.

 

پرستاشاپ (PrestaShop)

PrestaShop

PrestaShop

پرستاشاپ سیستم متن باز برای راه‌اندازی و مدیریت سایت فروشگاه اینترنتی است که علی‌رغم جدید بودن در میان کاربران مقبولیت گسترده‌ای دارد. بیش از ۲۵۰ هزار وب سایت آنلاین در دنیا از این سیستم استفاده کرده‌اند. پرستاشاپ به ۷۵ زبان از جمله فارسی ترجمه شده و در دسترس است. سیستم قدرتمند و انعطاف‌پذیر پرستاشاپ با داشتن تعداد قابل توجهی افزونه و قالب رایگان امکانات متعدد و پیشرفته‌تری را در اختیار کاربران قرار داده است. مدیریت محصولات، گروه‌ها، شیوه‌های حمل‌ونقل، شیوه‌های پرداخت، انبارداری و… به شکل مطلوبی با پرستاشاپ امکان‌پذیر است.

این فروشگاه‌ساز برای موتورهای جست‌وجو بهینه‌سازی شده است. برای کسب نتیجه بهتر در این زمینه می‌توانید با استفاده از ماژول‌های سئو هر قابلیتی که برای سئوی سایت خود نیاز دارید در آن اجرا کنید. پرستاشاپ بر خلاف سیستم‌های معمول دیگر تعداد قالب‌های کمتری را ارائه کرده است. دسترسی به بعضی قالب‌ها نیازمند پرداخت هزینه است.

فروشگاه‌ساز پرستاشاپ توسعه‌دهندگانی در سراسر جهان دارد که مدام در حال به‌روزرسانی و رفع مشکلات سیستم هستند. این سیستم به دلیل رایگان و منبع باز بودن از نظر امنیتی مشکلاتی دارد. بنابراین اگر در راه‌اندازی فروشگاه خود از این سیستم استفاده می‌کنید از روش‌های امنیتی برای جلوگیری از هک سایت بهره بگیرید.

اپن کارت (OpenCart)

opencart

opencart

اپن کارت نیز یک سیستم مدیریت محتوای تجارت الکترونیک منبع باز است که با برخورداری از ویژگی‌های کاربردی و محیطی جذاب و کاربرپسند امکان راه‌اندازی و مدیریت فروشگاه‌های کوچک و بزرگ اینترنتی را فراهم کرده است. اپن کارت با استفاده از فریم ورک کاربردی Bootstrap و با انواع قالب‌های از پیش آماده در دستگاه‌های مختلف مانند موبایل، تبلت و… قابل اجراست.

 این سیستم با بیش از ۱۵۰۰ افزونه به ارتقای سایت شما کمک می‌کند. با استفاده از این افزونه‌ها می‌توانید موارد دلخواه خود را به وب سایت اضافه کنید. نصب اپن کارت بسیار آسان است و دارای پشتیبانی و به‌روزرسانی مداوم است. نگرانی یادگیری آن نباشید، منابع آموزشی آن به سادگی در دسترس است و در مدت زمانی کوتاهی می‌توان آن را آموخت.

اپن کارت دارای سیستم بازاریابی و سیستم مدیریت تبلیغات است و امکان دسترسی به گزارش‌های فروش، پرینت فاکتورها و… را فراهم آورده است. رتبه‌بندی محصولات و تعداد بازدیدها، نمایش محصولات مرتبط با محصول مورد نظر، تغییر اندازه خودکار تصاویر از قابلیت‌های این سیستم است. ثبت سفارشات در این سیستم از طریق پیامک، ایمیل و تلگرام اطلاع‌رسانی می‌شود. سئوی حرفه‌ای، قالب‌های متنوع و ماژول‌های مختلف، چند زبانه کردن فروشگاه اینترنتی، امکان درج کد تخفیف، نقد و بررسی محصولات از سوی خریداران امکان‌های دیگر اپن کارت هستند.

اپن کارت هم مانند اغلب سیستم‌های رایگان پشتیبان تخصصی ندارد و به لحاظ امنیتی نیز ممکن است شما را دچار مشکلاتی بکند. برای حفظ امنیت سایت به نکات امنیتی توجه کنید، افزونه‌ها و ماژول‌ها را از سایت‌های معتبر دریافت کنید و آن را در سایت خود اجرا کنید.

ویرچومارت (VirtueMart)

virtuemart

virtuemart

افزونه فروشگاه‌ساز ویرچومارت از افزونه‌های فروشگاهی باسابقه برای سیستم مدیریت محتوای جوملا طراحی شده است. این افزونه منبع باز با جوملا ۲.۵ و جوملا ۳ سازگار است و فارسی آن نیز در دسترس قرار دارد. ویرچومارت به دلیل برخورداری از قابلیت‌های حرفه‌ای در میان افزونه‌های فروشگاه‌ساز جوملا رتبه اول را دارد. برخورداری از ماژول‌های حرفه‌ای دسته‌بندی، سبد خرید، نمایش محصولات، جست‌وجوی محصولات و… بخشی از ویژگی‌های این فروشگاه‌ساز است.

 تیم پشتیبانی این سیستم را مدام به‌روز‌رسانی می‌کند و مشکلات احتمالی امنیتی و کدنویسی را در اولین فرصت برطرف می‌کند. این سیستم هم امکاناتی مشابه اپن کارت دارد. از دیگر امکانات ویرچومارت می‌توان به این موارد اشاره کرد: ایجاد مجموعه و زیرمجموعه‌های نامحدود، تخصیص یک محصول به چند مجموعه، ایجاد محصولات فیزیکی و مجازی، انبارداری محصول، محاسبه قیمت و مالیات، درج کالاهای مرتبط و مکمل، امکان نظردهی و امتیازدهی به محصول، تعریف ویژگی‌های محصول، امکان ایجاد گروه خریداران، ایجاد قیمت برای گروه‌های مختلف خریداران، امکان نمایش قیمت خاص برای هر گروه از خریداران.

 

جوم شاپینگ (Joomshopping)

joomshopping

joomshopping

فروشگاه‌ساز منبع باز جوم شاپینگ همچون ویرچومارت برای سیستم مدیریت محتوای جوملا در نظر گرفته شده است. با استفاده از این سیستم می‌توان فروشگاه اینترنتی برای فروش انواع محصولات راه‌اندازی کرد. جوم شاپینگ پیچیدگی‌های ویرچومارت را ندارد و کارکردن با آن آسان است. این افزونه با جوملا ۲.۵ و جوملا ۳ سازگار است. چندزبانه بودن، مدیریت نامحدود محصولات و دسته‌ها، اضافه کردن عکس، صدا و تصویر، قالب‌های مختلف برای دسته‌بندی‌ها و محصولات، دسته بندی مدیریت، مدیریت حساب کاربری از سوی خریداران، مدیریت وضعیت سفارش، روش‌های پرداخت آنلاین، مدیریت مالیات، خرید بدون ثبت نام، فهرست سفارشات و… از امکاناتی است که فروشگاه‌ساز جوم شاپینگ در اختیار کاربران خود قرار داده است. جوم شاپینگ یکی از بهترین CMS های فروشگاه آنلاین به شمار می‌آید.

 

مقایسه CMS های معرفی‌شده

در میان بهترین CMS های فروشگاه آنلاین مجنتو بیشترین امکانات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. پرستاشاپ و اپن کارت با امکاناتی تقریبا برابر در رتبه‌های بعد از مجنتو قرار دارند. افزونه ووکامرس در رتبه پس از اینها قرار می‌گیرد. مجنتو با وجود کارآیی بالا در ایران کمتر مورد استقبال قرار گرفته است. کاربران ایرانی بیشتر از اپن کارت و پرستاشاپ استفاده می‌کنند. گرچه برای راه‌اندازی سایت‌های کوچک وردپرس و افزونه ووکامرس مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته است. بالاترین سطح امنیت در بین فروشگاه‌سازها متعلق به سیستم مجنتو است. از نظر بهینه سازی سئو، وردپرس افزونه‌های فوق حرفه‌ای در اختیار شما قرار می‌دهد. اپن کارت، پرستاشاپ و مجتنو در رتبه‌های بعدی قرار دارند. مجنتو ماژول و قالب‌های فارسی‌شده زیادی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد و این موضوع محدودیت برای سایت‌های فارسی ایجاد می‌کند. امکان خرید سریع و آسان از مزیت‌های مطلوب یک فروشگاه اینترنتی است. سریع‌ترین پروسه خرید را می‌توان با مجنتو تجربه کرد. ووکامرس، اپن کارت و پرستاشاپ در رتبه‌های بعدی قرار دارند. اگر توان پرداخت هزینه برای به کارگیری از قالب‌های مختلف را ندارید سراغ پرستاشاپ نروید. در پرستاشاپ تهیه قالب‌های مختلف نیاز به پرداخت هزینه دارد.